dizajn vesti

Ovde možete pratiti zanimljive vesti iz sveta dizajna. Najnovije vesti iz sveta logo dizajna, redizajna logotipa, vaznijim radovima iz oblasti koje su vezane za dizajn, kao i o istoriji dizajna poznatih svetskih marki.

20 najvećih logo dizajn trendova

Logo dizajn je jedan od mnogih oblasti dizajna koji izgleda jednostavno, ali je jako teško da se dizajnira dobar i uspešan logo. Prošlogodisnji projekat Univerziteta u Kaliforniji je ponovo plasirao brend, želeći da pokaže koliko je teško zadovoljiti sve ljude, sve vreme, narocito, redizajnirajući postojeći voljeni identitet. Ali čak i kada dizajnirate logo za novu kompaniju ili brend, veliki je izazov da se stvori nešto novo što će privući pažnju na pravi način, na prepunom tržištu. Procitaj ceo tekst na blogu posvecenom logo dizajnu

CHANEL LOGO DIZAJN

Kuću Chanel osnovala je Gabrielle Bonheur "Coco" Chanel 1910. dodine. Coco Chanel je bila jedna od najznačajnijih modnih kreatora svih vremena. Ona je unela revoluciju u žensku modu i postavila nove savremene standarde. Coco je ušla u svet mode otvaranjem male radnje u kojoj su se prodavali šeširi za dame. Veoma brzo njena modna kuća osvojila je ne samo Pariz, već i ostatak modnog sveta. Od tada naziv "Chanel" postaje ikona elegancije i stila, Chanel logotip postaje simbol za eleganciju, bogatstvo i modni elitizam. Chanel logo dizajnirala je lično Coco Chanel 1925 godine, i on je ostao nepromenjen do danas. Ispostavilo se da je ovaj logo jedan od najprepoznatljivijih simbola u svetu mode sa dava slova "C" koja se preklapaju. Jedno je okrenuto unapred, a drugo unazad. Chanel logo se često vidi na ženskim tašnama, parfemima, nakitu, cipelama.

CITROEN MODIFIKOVAO LOGO

Citroen ove godine proslavlja 90 godina svog postojanja, a sem novih modela kakav je C3 Picasso, ovaj jubilej će francuska kompanija obeležiti i novim, odnosno restilizovanim zaštitnim znakom – poznatim "ševronom". Novi logo je inače već prikazan javnosti i to prošle jeseni na Citroenu GT Concept.

PEUGEOT REDIZAJNIRAO LOGO

Već duže vremena se pokazalo isplatljivost svetskih kompanija koje ulažu u svoj brand identitet. To ja sada i uradila poznata svetska kompanija Peugeot, koja je redizajnirala i modernizovala svoj čuveni logotip, svoga LAVA. Naime Peugeot će strategiju svoje kompanije u 21 veku bazirati na tri polja: modernizaciji brenda, razvoju vozila sa smanjenim emisijama štetnih gasova i veće prisustvo na tržište manjih, urbanih vozila.

Postojeći znak lava se zadržava i na novom znaku, međutim on je redizajniran i dobija trodimenzionalni oblik, a plavo kvadratno polje koje je nekad okruživalo znak se više ne koristi. Svi Peugeot oglasi i materijali će od sada uključivati i moto „Motion and emotion“ kako bi naglasili obećanje brenda da spoji visoke standarde kvaliteta i emocije stvorene visokim stilom. Prvi model sa novim logotipom biće sportski kupe RCZ koji sa prodajom kreće u Maju. Novi izgled brenda biće podržan od strane TV oglasa, zatim kampanjama u magazinima i na internet kampanjama.

IZLOŽBA I PREZENTACIJA LOGOTIPA "Sajmišta"

U Beogradu je počela izložba radova najvećeg svetskog dizajnera Miltona Glejzera. U petak od 16 časova održaće se prezentacija logoa Memorijalnog centra ‘Sajmište’ u DKC-u. Na prezentaciji će govoriti Stiven Heler, poznati američki dizajner i poznavalac holokausta, Mirko Ilić, koji je sa Miltonom Glejzerom koautor logoa, i Veran Matić, direktor B92. Glejzerova izložba u Robnoj kući Beograd u Knez Mihailovoj ulici će biti otvorena do 10. aprila.

FIFA WORLD CUP LOGO

Novi FIFA LOGOTIP za svetsko prvenstvo u fudbalu 2010 koje se održava u Južnoafričkoj Republici, na sjajan način dobrog ilustratora pokazuje i objašnjava u kojoj zemlji se održava svetsko prvenstvo u fudbalu. Logotip svojim zanimljivim koloritom i dobrom tipografijom opisuje ceo afrički kontinent, a pokret crne figure nacrtan stilom onako kako su crtali još umetnici iz pećinskog doba (mešavina rituala afričkih plesova, ratnika) spaja fudbal kao igru sa duhom i ritmom Afrike. Koloritna pozadina iza crne figure u pokretu predstavlja afrički kontinent, sa svim bojama koje ga krase u prirodi. Logotip je rad anonimnog autora čije ime nismo saznali.

WOOLMARK LOGO

Woolmark znak stilizovanog klupka pletiva nalazi svoje oprostorenje na manekenima odevenim u odeću od "čiste runske vune." Vuna i proizvodi od nje kao dugovekovni oblik osmišljavanja odevnih i drugih predmeta, tek su 1937. godine zaštićeni međunarodnim zakonom Vunarskog udruženja, koje je tada objedinilo zaštitu prouzvođača vune u 90 država. Znak je projektovao Frančesko Saroljo (Francesko Saroglio) iz Milana. Kao sveopšti znak koji zaštićuje preko 14 000 hiljada međunarodnih licenci, promovisan je 1964. godine. Šema namotavanja klupka u tri pravca, kao ideja o trodimenzionalnom obliku, ostvarena je pomoću pet linija, čije "niti" obuhvataju pet kontinenata. Odevni predmeti sa ovim znakom koje nose živi modeli po idiličnim oazama ruralne sredine jesu samo trenutak sećanja na poreklo prirodnog materijala (vune) koji nakon toga više nema nikakve veze sa svojim poreklom

TAGOVI: dizajn vesti, vesti iz logo sveta, najnoviji logotipi, najnoviji bilbordi, najbolje iz logo dizajna, nabolji logotipi u beogradu, restilizovani zaštitni znak, modifikovana dizajn resenja, izrada trodimenzionalnih logotipipa.

Kontakt

Adresa:
Telefon: +381 64 17 39 157
FAX:
E-mail: titandizajn.rs@gmail.com

picture